keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Thaimaa ensikertalaisen silmin

    "Thaimaahan ei kannata lähteä vain viikoksi" - on lause, jonka olen kuullut monen suusta. Nyt tämä väite on kumottu - KYLLÄ kannattaa! :) Olimme mieheni kanssa ennen joulua viikon reissulla Thaimaassa. Pidempikin reissu olisi tietysti kelvannut, mutta koska tähänkään päivään mennessä emme ole saaneet pidempää talvilomareissua mahdutettua aikatauluihimme, budjettiimme ja lomiimme, päätimme uhmata näitä ennakkoluuloja ja otimme äkkilähdön viikoksi Thaikkuihin :)

    Olemme jo monta vuotta haaveilleet Thaimaan matkasta, mutta jotenkin aina Euroopan kohteiden lyhyet lennot ja halpuus ovat vieneet voiton. Nyt kuitenkin kaipasimme eksoottisempaa kohdetta, kun olemme 8 vuoden aikana reissanneet monissa Euroopan kohteissa.




Bangkokin lentokenttä lähestyy.

    Pitkiä lentoja helpotti huomattavasti se, että pääsimme lentämään Finnairin uusimmalla Airbus A350-koneella. Lentomukavuuteen oli todella satsattu ja erityispisteet sille, että jokaisella matkustajalla oli oma kosketusnäyttö edessä olevan istuimen selkänojassa. Näytöstä sai katsoa itse valitsemiaan leffoja, kuunnella musiikkia sekä tutkailla lentoreittiä ja lentokameroita! Aika lennolla kului kuin siivillä juuri näiden näyttöjen takia. Itse olin ainakin ihan fiiliksissä tällaisesta luksuksesta! :) 


Finnairin kosketusnäyttö oli mukavaa ajanvietettä lennolla.

    Rayong, jossa olimme, on n. 440 000 asukkaan maakunta. Rayongin kaupungissa on n. 55 000 asukasta ja se sijaitsee 220 km:n päässä Bangkokista. Meidän hotellille oli Rayongin kaupungista matkaa vielä 35 km, joten kaupungin vilskeessä ei tarvinnut olla.
    Ilmeisesti Rayong on vähän tuntemattomampi kohde turisteille, sillä itse en ainakaan ole koskaan ennen kuullut kyseisestä paikasta, eikä kukaan muukaan jolle reissusta mainitsin. 
    Rayong osoittautui tällaiselle 3-kymppiselle pariskunnalle hyväksi matkakohteeksi; ei mikään turistirysä eikä bilemesta, jollaista en itse ainakaan kaipaa pariskuntalomalla :) Tekemistä kuitenkin riitti viikon reissulle mainiosti ja olisihan siellä voinut muutaman lisäpäivänkin viettää niin olisi koko joulu mennyt reissussa :) 

   Tiivistetysti Thaimaa oli ensikertalaiselle: hyvää ruokaa, lämmintä merivettä, ystävällisiä ihmisiä ja rentoa meininkiä! :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti